Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

  • 0174 - 418 161
  • info@smitassurantien.nl
  • 0174 - 415 911
Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

Verzekeringen Nieuwbouw Westland - waar moet u aan denken?

In onze mooie omgeving van Westland lopen momenteel vele nieuwbouwprojecten in uiteenlopende prijsklassen. We noemen hier: 

- ’s-Gravenzande: Tuinveld, locatie Julianaweg, Hoflaan, Boerenlaan
- ’s-Gravenzande: Noordland, kavels aan de Noordlandselaan
-  De Lier: Hof van Vreeburch, locatie Veilingweg –Vreeburchlaan
-  Het Nieuwe Water: tussen Westland en ’s-Gravenzande


Voor meer informatie over deze en andere nieuwbouwprojecten in Westland en omgeving kunt u kijken op www.nieuwbouw-westland.nl.

Verzekeren en nieuwbouw: waar moet u op letten?

Waar moet u nu op letten qua verzekeringen als u een nieuwe woning laat bouwen in Westland of een nieuwbouw woning koopt? Als gespecialiseerd assurantiekantoor kunnen we u hier prima bij helpen in een persoonlijk gesprek. We geven u graag alvast enkele tips (denk er hierbij wel aan dat in uw specifieke situatie het misschien helemaal niet nodig is elke verzekering af te sluiten, of dat het soms (financieel) beter is een verzekering af te sluiten met een meer beperkte dekking). Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Bouwgerelateerde verzekeringen

- Afbouwwaarborg

U kunt eisen van uw aannemer dat uw woning in Westland gebouwd wordt met een afbouwwaarborg. Daar is sprake van als uw aannemer aangesloten is bij Stiwoga, Woningborg of Stichting Waarborgfonds en het bouwplan door (een van) die  instanties is geaccepteerd. Neem niet zomaar aan dat dit het geval is, maar vraag om het waarborgcertificaat. Zorg dat u dit certificaat vóór de overdracht van de grond bij de notaris in handen hebt. De aannemer zal dit doorberekenen aan u, maar u verzekert zich hiermee tegen de gevolgen die gaan ontstaan als de aannemer failliet mocht gaan.

- CAR-verzekering

Doorgaans zullen de projectontwikkelaar en/of de aannemer ook tegen schade verzekerd zijn. Maar helaas is dat niet altijd zo. Check daarom altijd of uw aannemer een CAR-verzekering heeft. Deze verzekering dekt de schade door de aannemer aan het bouwwerk, aan het werk zelf en aan uw of andermans eigendom (een steen valt op uw auto).

- Rechtsbijstandsverzekering

Mocht u in conflict raken met uw aannemer en lopen de zaken hoog op, dan zult u vaak een jurist moeten inschakelen. Met een rechtsbijstandsverzekering dekt u deze kosten.

Verzekeringen in verband met uw hypotheek voor uw nieuwbouwwoning

- Overlijdensrisicoverzekering

Verzekeringen in verband met uw hypotheek zijn natuurlijk ook belangrijk. Stel dat u overlijdt of zonder werk komt te zitten. Bij de meeste hypotheekverstrekkers is het vaak verplicht een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Deze keert aan uw nabestaande(n) een kapitaal uit dat zij kunnen gebruiken om (een deel van) de hypotheek af te lossen. Zij kunnen dan onbezorgd in de nieuwbouw woning blijven wonen.

- Woonlastenverzekering

Wilt u zich indekken tegen werkloosheid of inkomensdaling, dan kunt u een woonlastenverzekering afsluiten. Deze verzekering zorgt ervoor dat u (deels) toch uw hypotheek voor uw nieuwbouw woning kunt betalen gedurende een vooraf afgesproken periode.  U komt dan niet direct in de problemen en u heeft tijd om ander werk te zoeken.

Verzekeringen in verband met uw nieuwe woning in Westland

- Opstalverzekering voor onroerende zaken

Bij een nieuwbouwwoning met hypotheek is een opstalverzekering verplicht. Bij de opstalverzekering verzekert u zich tegen schade door brand, ontploffing en blikseminslag aan onroerende zaken, zoals uw woning, maar ook de schutting, leidingen, sanitair etc.. Er zijn diverse dekkingen tegen gevaren mogelijk. Heeft u bijvoorbeeld veel grote ramen, dan kan een extra glasdekking raadzaam zijn. 

- Inboedelverzekering voor roerende zaken

U zult voor in uw nieuwe huis vast nieuwe aankopen doen. De inboedelverzekering dekt u tegen kosten bijvoorbeeld na inbraak of waterschade. Net als bij de opstalverzekering kunt u zich met de inboedelverzekering verzekeren tegen tal van gevaren. Deze verzekering dekt echter alleen de roerende zaken in uw huis, zoals uw televisie, koelkast, fietsen en zelfs uw zonwering. Afhankelijk van het soort verzekering is de dekking uitgebreider, of beperkter, en kunt u wel of niet sieraden, waardepapier of geld meeverzekeren tegen een bepaald bedrag.

- Waardevolle roerende zaken apart verzekeren

Heeft u in huis bepaalde roerende zaken van grote waarde, zoals schilderijen of andere kunstwerken, of heeft u een bijzondere verzameling, dan dient u deze apart te verzekeren. Denk ook aan uw hobby: heeft u een dure fotocameraset met speciale lensen, dan dient u deze vaak apart te verzekeren. U kunt uw waardevolle spullen laten taxeren door een verzekeraar. Het is altijd verstandig om te zorgen voor foto's van uw waardevolle spullen en eventuele serie- of productnummers te noteren.

Let op: de premie is niet de leidraad bij verzekeringen

Laat u adviseren, u heeft er later profijt van

Het lijkt aantrekkelijk te kiezen voor een lage premie, maar laat u daar niet door leiden. Het gaat erom dat de verzekeraar u straks uitbetaalt wat u verwacht te zullen krijgen. En binnen een redelijke termijn. Onze specialisten kunnen voor u niet alleen op zoek gaan naar een passende verzekering, maar zij weten ook welke verzekeraars snel en zonder onnodige bureaucratie uw schade zullen afhandelen.

Loop daarom eens binnen bij Smit Assurantiën voor een oriënterend gesprek. Of klik op de contactbutton hiernaast om een afspraak te maken. Wij helpen u graag.